How Was My First Phase Of The OTP-Project? – By Nabil Tkhidousset OTP Rotterdam (in Dutch)

Written bythisismama -22/07/2019

Image forHow Was My First Phase Of The OTP-Project? – By Nabil  Tkhidousset OTP Rotterdam (in Dutch)

De groep begon erg enthousiast. Zo kwamen we iedere week bij elkaar om met elkaar te gaan brainstormen wat we gezamenlijk als groep voor Rotterdam Zuid konden betekenen. We hebben het veel gehad over wat zich afspeelde in Rotterdam Zuid en hoe wij als groep iets konden neerzette waar de bewoners van Rotterdam Zuid iets aan heeft. We bleven ons iets te veel focussen op wat wij samen konden doen. Omdat we heel graag gezamenlijk als groep iets wilden maken en continue bij elkaar kwamen om na te denken hoe we als groep samen iets konden neerzetten is het ons volledig ontgaan dat we individueel onze eigen weg konden gaan en dat we later konden gaan kijken hoe de individuele projecten in elkaar passen. 

Tijdens het bepalen van de inhoud van het project liepen we eigenlijk steeds vast doordat we er veel liever over spraken dan dat we dingen tot uitvoer brachten. Ik denk dat dat zeker wel een gemiste kans is. Als we vanaf het begin meteen hadden bepaald om individueel aan de slag te gaan vanuit onze eigen kracht en talent en daarmee iets te doen dat we verder waren gekomen. Dan hadden we later samen kunnen bepalen waar we naartoe wilde gaan of hadden we het werk dat we individueel hadden gemaakt kunnen laten spreken om daarmee onze koers te bepalen. 

De masterclasses van Rene van Zundert, Stacii en Teana Boston – Mammah waren voor mij erg inspirerend. Wat mij inspireerde bij de masterclass van Rene waren de twee documentaires die hij liet zien. De eerste die ging over een jongen die diep in de schulden zat en alsnog positief bezig was met zijn passie. En ook al deed hij zwaar toch had hij de doorzettingsvermogen en kracht om door te trainen. De tweede die ging over een klein jongetje dat graag een biker wilde worden. Wat ik daar gaaf aan vond was de cultuur ervan. De masterclass van Stacii was mooi vanwege het feit dat hij erg mooie foto’s maakt. En hoe hij zijn perspectief evolueerde van gangs/bendes naar societies. En de hele wereld over reist om deze vast te leggen omdat hij zich daar het meest verbonden mee voelt en het daarom zo sterk weet vast te leggen. 

De masterclass van Teana Boston Mammah inspireerde mij vooral vanwege Teana haar persoonlijkheid. Ze wist hele zware onderwerpen op een hele luchtige en vooral interessante manier te brengen. En vooral ook ons continue te prikkelen door vragen te stellen en ons aan het woord te laten over hoe wij over de onderwerpen dachten en hoe wij dit tot uiting brengen in ons werk en hoe dit ons bezighoudt in ons leven. Het heeft mij vooral aan het denken gezet hoe ik mijn eigen talenten nog meer kan inzetten op een positieve manier dat het van waarde is. Ik kijk er erg naar uit om ooit nog een workshop van haar te krijgen.

De reis naar Brugge heeft mij geleerd dat het moeilijk is om je creatieve inbreng in een stad te brengen als je deze eigenlijk niet goed kent en niet weet wat er precies speelt in de stad. Dit is voor mij heel erg waardevol geweest want hierdoor ben ik extra gemotiveerd geraakt om mij nog meer te verdiepen wat er in Rotterdam Zuid speelt en het nog beter te verkennen.

Mijn individueel project is gebaseerd op het uiterlijk van Rotterdam Zuid, de gebouwen, de mensen en de sferen die er aanwezig zijn. Ik heb mijn zintuigen gebruikt om Rotterdam Zuid op te nemen en te observeren in wat er zich momenteel speelt. En dit hoop ik te mogen vertalen in beeldmateriaal om anderen een beeld te geven van wat ik heb mogen zien in Rotterdam Zuid. Ik ben benieuwd naar hoe we onze individuelen projecten kunnen samenvoegen in een mooi geheel. 

Related posts

22/07/2019

My first thought about “OTP”- by Ina Mihajlova, OTP Skopje

22/07/2019

How was my first phase of the OTP-project? – by Nikki Georgiou OTP Rotterdam

22/07/2019

How was my first phase of the OTP project? – by Yorbi OTP Rotterdam

Creatief Europese unie

In elkaar geknutseld door UNDEFINED