Reflection on Elten Kiene workshop by OTP member Nabil (Dutch)

Written bythisismama -25/04/2019

Image forReflection on Elten Kiene workshop by OTP member Nabil (Dutch)

Short reflection of On The Point Rotterdam group-member Nabil on the workshop with spoken word-artist, presenter, organisator, rapper and teacher Elten Kiene – 25th of April.

Reflectie op de sessie: Masterclass Elten Kiene

De sessie met Elten Kiene was waardevol. De les van zijn masterclass was duidelijk; weten wat je waard bent en om zelf je waarde te bepalen in plaats van anderen dat voor je te laten bepalen. Maar voordat hij daar over begon wilde hij eerst weten wie wij waren en wat de reden is waarom wij ons hebben opgegeven. Nadat iedereen geweest was, was het Elten zijn beurt om zichzelf voor te stellen en had hij het erover dat je niet gierig moet zijn om de ideeën die je hebt met anderen te delen. En dat hij dat ook doet en zo in aanraking komt met mensen die hem kunnen helpen om zijn plan te realiseren. Ook had hij het erover hoe belangrijk het is om te doen. Dat als je een idee hebt er wel over na te denken maar daarna gewoon te beginnen en dat je onderweg tijdens je reis naar je eindbestemming leert wat wel en niet werkt. Trial and error.

 In een klein kwartiertje heeft hij ons drie schrijfopdrachten laten doen. Het waren hele simpele maar toch hele interessante schrijfopdrachten. De eerste ging over hoe jij jezelf zag. In een kleine mindmap alles waar jij jezelf mee associeert en identificeert gewoon meteen op te schrijven zonder er te lang over na te denken. En in de laatste schrijfopdracht kregen wij allemaal een beginzin; Ik ben.. En ik ben niet wie jij denkt dat ik ben. Tijdens de schrijfopdracht mocht je je pen niet van je papier halen zodat je geen tijd hebt om er te lang over na te denken. Nadat de tijd over was, was er de ruimte voor degenen die zich er prettig bij voelden om hun stuk te delen en was daarmee de masterclass van Elten afgesloten. 

Er werden twee groepen gevormd. Een groep die ging brainstormen over waar wij als groep voor staan. En wat de reden is dat wij gekozen hebben voor de naam; Team Naamloos. De andere groep ging bespreken over wat zij graag met de podcast wilden doen en er een plan van aanpak bij bedenken om daadwerkelijk aan de slag te kunnen gaan. Er werd nagedacht over wat er besproken zou kunnen worden tijdens de podcast. En uit de korte brainstorm is gekomen dat er emoties gekoppeld zouden worden aan de wijken. De emoties en wijken werden op papiertjes geschreven en in een grabbelbox gegooid zodat de combinaties willekeurig zouden ontstaan. Nadat beide groepen beide klaar waren werden de ideeën aan elkaar gepresenteerd zodat er ruimte was om feedback op elkaar te geven. Na elkaars ideeën gehoord te hebben was de werksessie aan zijn eind gekomen.

Related posts

25/04/2019

How Was My First Phase Of The OTP-Project? – By Nabil Tkhidousset OTP Rotterdam (in Dutch)

25/04/2019

How was my first phase of the OTP-project? – by Nikki Georgiou OTP Rotterdam

25/04/2019

How was my first phase of the OTP project? – by Yorbi OTP Rotterdam

Creatief Europese unie

In elkaar geknutseld door UNDEFINED